Capati Gazebo Abg Nash

0
595

Jika anda berada dikawasan Batu Gajah jangan lupa singgah sebentar di gerai Gazebo Abg Nash yang terletak dikawasan Kampung Sri Rahmat.Menyediakan makanan sarapan pagi yang cukup unik dan menyelerakan. Gazebo Abg Nash beroperasi setiap hari dari pukul 7.30 pagi sehingga 12.30 tengahari.

Meskipun ia hanya gerai di tepi jalan di dalam kawasan kampung tetapi ia tetap mempunyai keistimewaannya tersendiri yang mampu membuatkan pelanggan mengidam untuk datang kembali.

Menampilkan konsep santai ditemani muzik yang berkumandang, tarikan gerai ini lebih kepada makanan yang dijual kepada pelanggan.

Jika pelanggan mahu merasai capati ‘mesra rakyat’ pada harga patut, datanglah ke sini.Harga capatinya juga amat berpatutan.Berbanding kuah sardin di tempat lain yang suka menipu pelanggan dengan bawang, sebaliknya di sini lauk sardin itu sememangnya disajikan pada pelanggan.

Sajian Capati yang lembut yang menyelerakan

Begitu juga, menu mee kari yang menggunakan kuah ketam menjadi pilihan pada pelanggan untuk mencubanya. Malah, keenakkan teh tariknya juga tidak mengecewakan pelanggan.

Kopi Putih Abg Nash

Sebagai pilihan lain, pelanggan juga boleh mencuba bubur ayam dan mee kicap yang dihidangkan bersama berbola ikan dalam mangkuk sup.

Pemilik gerai ini, Nashruddin Kanesh Abdullah atau Abg Nash berkata, dia sudah memulakan bisnes gerai ini sejak lima tahun  lalu dan sambutan yang diterima daripada pelanggan cukup positif serta menggalakkan.

Dia yang bersikap mesra pelanggan setiap kali menyapa pelanggan yang datang ke gerainya berasa gembira dengan komen pelanggan terhadap menunya meskipun gerainya boleh dikatakan terpencil dari bandar Ipoh.

Namun, Abg Nash berjaya membuktikan jika seorang peniaga itu mempunyai masakan yang sedap pasti di mana saja pelanggan tetap datang dan paling penting, dia sudah mempunyai peminat terdiri daripada pelanggan setia.

Lokasi:https://goo.gl/maps/V9nu293i7eG2

MENINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.