Tuesday, April 2, 2024
Home#Rekreasi/ Lokasi MenarikPerak Agrotourism Resort (PATRO)

Perak Agrotourism Resort (PATRO)

PATRO atau ” PERAK AGROTOURISM PERAK ” PATRO diusahakan oleh Kumpulan Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) merupakan satu tarikan pelancongan baharu dan yakin mampu untuk menarik pelancong ke negeri ini menerusi kelengkapan chalet yang turut menggabungkan persekitaran semulajadi.
Keunikan yang ditonjolkan dan dibangunakan dengan menggabungkan elemen pertanian dan pelancongan di atas kawasan seluas 670 ekar ini memberikan satu kelainan dan keindahan semulajadi yang sukar sekali diperolehi.
Terdapat pelbagai aktiviti ditawarkan di PATRO, antaranya aktiviti sukan lasak seperti ATV, berbasikal dan paintball serta aktiviti sukan air seperti bot kayuh dan kanu. Selain itu, pengunjung juga berpeluang melihat sendiri tanaman yang dihasilkan disekitar kawasan tersebut seperti tanaman cili, tanaman kunyit dan daun kesum,perusahaan madu kelulut dan tidak ketinggalan tempat pemprosesan telur masin.
Lokasi
Perak Agrotourism Resort, A15, 31800 Tanjung Tualang, Perak, Malaysia
Hubungi
https://www.facebook.com/PERAK-Agrotourism-Resort-950232241739127/?fref=ts

Previous article
Next article
Nurhayati Kutbi
Nurhayati Kutbihttp://kgsggalah.pi1m.my/
Nurhayati Binti Kutbi .. Assistant Manager .. Pusat Internet Malaysia Kg Makmur Sg Galah .. Perak Darul Ridzuan .. Kluster KgGajah-Parit ..
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most Popular