23.7 C
New York
Friday, July 7, 2023

Buy now

Perak Agrotourism Resort (PATRO)

PATRO atau ” PERAK AGROTOURISM PERAK ” PATRO diusahakan oleh Kumpulan Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) merupakan satu tarikan pelancongan baharu dan yakin mampu untuk menarik pelancong ke negeri ini menerusi kelengkapan chalet yang turut menggabungkan persekitaran semulajadi.
Keunikan yang ditonjolkan dan dibangunakan dengan menggabungkan elemen pertanian dan pelancongan di atas kawasan seluas 670 ekar ini memberikan satu kelainan dan keindahan semulajadi yang sukar sekali diperolehi.
Terdapat pelbagai aktiviti ditawarkan di PATRO, antaranya aktiviti sukan lasak seperti ATV, berbasikal dan paintball serta aktiviti sukan air seperti bot kayuh dan kanu. Selain itu, pengunjung juga berpeluang melihat sendiri tanaman yang dihasilkan disekitar kawasan tersebut seperti tanaman cili, tanaman kunyit dan daun kesum,perusahaan madu kelulut dan tidak ketinggalan tempat pemprosesan telur masin.
Lokasi
Perak Agrotourism Resort, A15, 31800 Tanjung Tualang, Perak, Malaysia
Hubungi
https://www.facebook.com/PERAK-Agrotourism-Resort-950232241739127/?fref=ts

Artikel sebelum ini
Artikel seterusnya
Nurhayati Kutbi
Nurhayati Kutbihttp://kgsggalah.pi1m.my/
Nurhayati Binti Kutbi .. Assistant Manager .. Pusat Internet Malaysia Kg Makmur Sg Galah .. Perak Darul Ridzuan .. Kluster KgGajah-Parit ..

Related Articles

MENINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Stay Connected

0PeminatSuka
3,818PengikutMengikut
0PelangganLanggan
- Advertisement -spot_img

Latest Articles